-
€ 31,50
AGLIANICO DEL VULTURE 'GRICOS' 2017 GRIFALCO
Aglianico. Basilicata
Stel, je bent een succesvol producent in de prestigieuze regio van Vino Nobile di Montepulciano in Toscane. En je wordt verliefd op de ruige, arme streek Basilicata en haar druif, de aglianico. Dan heb je een man als Fabrizio Piccin te pakken, die met de steun van ‘zijn’ Cecilia alles inpakt en het avontuur aangaat. Onze favoriet van Fabrizio is de Gricos met zijn subtiele florale tonen in de neus maar ook rood fruit, pruimen en specerijen. In de mond elegant maar wel met een stoer karakter.
-
€ 29,50
BARDOLINO 2018 MASSIMO RONCA
Sommacampana, regio Veneto
Duif Corvina, rondinella. Licht, fris en fruitig met een intens fruitige neus met ook wat aardse tonen. In de mond veel fruitsmaak en heerlijk fris en droog.
-
€ 36,50
DOLCETTO D'ALBA 'PIANI NOCE' 2017 PARUSSO
een uitbundig bloemige en fruitige neus. In de mond lekker sappig met een mooie balans tussen het fruit en de zachte tannines Dolcetto. Piemonte Marco Parusso is een ware artiest. Met veel ervaring maakt hij wijnen van ongekende kwaliteit, finesse en elegantie. De kelder is gevestigd tussen Castiglione Falletto en Monforte d'Alba, in het hart van het Barolo gebied. Parusso kent zijn terroir en weet precies hoe hij deze karakteristieke bodem tot expressie kan brengen in zijn wijnen. De elegantste wijn van Parusso is deze Dolcetto Piani Noce.
-
€ 37,50
SICILIA 'PLUMBAGO' 2017 PLANETA
Nero d’Avola. Sicilië
Met een voorgeschiedenis in wijn van zeventien generaties is in 1995 het revolutionaire Siciliaanse familiebedrijf Planeta opgericht. Alessio, Francesca en Santi Planeta zijn verantwoordelijk voor de nieuwe Siciliaanse wijnbouw, dat op zes plaatsen op het eiland gevestigd is. Ulmo, waar de Plumbago vandaan komt, ligt aan de oevers van het Arancio meer in het Arabische dorpje Sambuca. De plumbago is verleidelijk met tonen van rijpe pruimen, rood fruit, zwarte bessen, cacao en zelfs Sachertorte. In de mond sappig, met veel fruit, mooi geïntegreerd hout en zachte tannines.
-
€ 38,50
BARBERA D'ALBA 2017 ENZO BOGLIETTI
Barbera. Piemonte
‘Prodottori di vino quasi per caso’. In 1991 zijn Enzo Boglietti en zijn broer Gianni ‘spontaan’ wijn gaan maken. Zeventien jaar later behoren ze tot de top van de boeren uit La Morra, waar ze zijn gevestigd. Echte barolisten, die vanzelfsprekend ook barbera en dolcetto maken. Een van de mooiste barbera’s is deze van Boglietti. Heel verleidelijk met zwoel en rijp rood en donker fruit, blauwe bloemen en sjiek hout. In de mond rond en zacht en heerlijk opwekkend door de verfijnde zuren in de afdronk.
-
€ 41,00
VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO 2015 SUPERIORE DOC CORTEFORTE ZENATO
Ripasso is een traditionele methode, waarbij gedurende de 2e fermentatie de most in contact wordt gebracht met de warme gedroogde druivenschillen van Amarone wijnen. Deze Valpolicella Classico Superiore is gemaakt van Corvina Veronese, Rondinella en Molinara. Het bouquet is rijk en complex met duidelijke tonen van kersen, pruimen, licht kruidig, leer en peper. De smaak is zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.
-
€ 43,00
VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE 'CAMPORENZO' 2016 MONTE DALL´ORA
45% corvina, 30% corvinone, 20% rondinella, 5% dindarella en molinara. Veneto Monte dall’Ora – een verwijzing naar de wind ‘Ora’ die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen - ligt in San Pietro in Cariano. Dit is het westen van de Valpolicella, waar ze hun wijnen dan ook de titel classico mogen geven. Deze biologische Camporenzo heeft een neus met rijpe kersen, specerijen en iets vanille. In de mond heerlijk verteerbaar met rijp rood fruit, mooi ingetogen hout en een lange iets spicy afdronk.
-
€ 45,00
CHIANTI CLASSICO 2015 CASTELL'IN VILLA
Sangiovese. Toscane
Deze Chianti straalt net zoveel adellijke klasse uit als haar maker. Prinses La Coralia Pignatelli della Leoness kocht samen met haar man in 1968 Castell’in Villa in Castelnuovo Berardenga; een villa uit de twaalfde eeuw met 298 hectare landbouw grond.De wijnen kenmerken zich door concentratie, precisie en een bijzonder ouderingspotentieel. Eigenwijs als de prinses is, brengt zij haar wijnen dan ook tenminste twee jaar later op de markt dan de buren. Een dame die haar natuurlijke klasse weet over te brengen in haar wijn. Deze Classico heeft een pure, zuivere en elegante neus met tonen van gerijpt rood fruit en licht kruidig hout. In de mond subtiel, met een fijne balans tussen het fruit, het hout en de verfijnde zuren.
-
€ 50,00
ROSSO DI MONTALCINO 2016 PIETROSO
Sangiovese. Toscana
Rood fruit en kersen in de geur, droog en lichte taninne met een aromatische afdronk. Zeer intens van smaak.
-
€ 62,50
BRUNELLO DI MONTALCINO 2013 LA SERENA
Sangiovese. Toscane
De Brunello di Montalcino van La Serena wordt wereldwijd geprezen om zijn hoge kwaliteit. La Rasa, eigendom van de familie Mantengoli’s sinds 1933, is het familielandgoed. ‘Op z'n bordeaux’s’ wordt door het Brunello Consortium gekeken naar de namen van de landhuizen. De meeste producenten kiezen echter voor hun eigen naam als handelsnaam. Licht verwarrend, want La Rasa is dus het huis van et bedrijf La Serena dat wordt gerund door de tweeling Mantengoli. Door de 24 maanden rijping op eiken houten vaten heeft deze Brunello een complexe en uitgesproken neus met rood en donker fruit, specerijen en pure chocolade. In de mond krachtig met veel mooie rijpe tannines, zwoel fruit en kruidig hout. Zeer lange afdronk.
-
€ 69,00
AMARONE della Valpolicella 2015 DOCG Zenato
Met een volle en geconcentreerde smaak is het zeker de amarone! aan de neus hinten van rijp rood fruit zoals bosbessen en kersen. In de mond een volle en geconcentreerde smaak van gerijpt rood fruit, vanilletonen en indrukken van drop, leer en chocolade met een intens lange afdronk.
-
€ 75,00
AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO 2010 MONTE DALL´ORA
50% corvina, 20% corvinone, 20% rondinella, 10% dindarella en molinara. veneto monte dall’ora – een verwijzing naar de wind ‘ora’ die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen - ligt in san pietro in cariano. Dit is het westen van de valpolicella, waar ze hun wijnen dan ook de titel classico mogen geven.Deze beroemde wijn wordt gemaakt van 4 maanden gedroogde druifjes, de krentjes worden vervolgens in februari geperst en vergist waarna de wijn 3 jaar op grote foeders en daarna nog een jaar op fles rijpt. duurt allemaal even maar dan krijg je een fantastische wijn met een intense neus met tonen van (over)rijpe pruimen, rozijnen, zwarte bessen, specerijen, en mooi verweven hout. In de mond zeer krachtig maar wel verteerbaar. heerlijk sappig (over)rijp fruit mooi in balans met het hout en een zachte lange afdronk
-
€ 85,00
BAROLO MARIONDINO 2015 PARUSSO
Nebbiolo. Piemonte
Een van de meest befaamde wijnen uit Italië komt uit een van de mooiste gebieden van Italië; Piemonte. Marco Parusso is een ware artiest. Met veel ervaring maakt hij wijnen van ongekende kwaliteit, finesse en elegantie. De kelder is gevestigd tussen Castiglione Falletto en Monforte d'Alba, in het hart van het Barolo gebied. Parusso kent zijn terroir en weet precies hoe hij deze karakteristieke bodem tot expressie kan brengen in zijn wijnen. De Barolo van Parusso, natuurlijk gemaakt van de ster uit Piemonte de nebbiolo druif, blinkt uit in verleiding en complexiteit met tonen van rijp fruit, cederhout, specerijen en een pietsje teer. In de mond krachtig maar verteerbaar met tonen van gedroogd fruit, sjiek hout, mooie zuren en een oneindige zachte afdronk.
-
€ 95,00
BARBARESCO VANOTU 2013 PARUSSO
Nebbiolo, Piemonte
De wijn voor kenners van de Piemonte, droog met een intrigerende neus met rijpe frambozen en kersen, specerijen, rozen en vanille. In de mond zeer intens met veel fruit, stoer hout, goed sap en een lange kruidige afdronk. Zeer rijk en complex.
-
€ 115,00
DOC AMARONE DELLA VALPOLICELLA CL.STROPA 2011
Veneto 50%corvina, 20% corvinone, 20% rondinella, 10% dindarella en molinara. Monte dall'ora - een verwijzing naa de wins 'ora' die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen ligt in san pietro in cariano. Dit is het westen van de valpolicella, waar ze hun wijnen dan ook de titel classico mogen geven. Deze beroemde wijn wordt gemaakt van 4 maanden gedroogde druifjes, de krentjes worden vervolgens in februari geperst en vergist waarna de wijn 3 jaar op grote foeders en daarna nog een jaar op fles rijpt. Het duurt allemaal even maar dan krijg je een fantastische wijn met een intense neus met tonen van (over) rijpe pruimen, rozijnen, zwarte bessen, specerijen, en mooi verweven hout. In de mond zeer krachtig maar wel verteerbaar en heerlijk sappig (over) rijp fruit mooi in balans met het hout en een zachte lange afdronk. Jaargang 2011 was een van de mooiste (wijnjaren) voor deze deze Amarone.