De Italiaanse keuken in Oosterhout

Restaurant La Forchetta is een sfeervol Italiaans restaurant in het centrum van Oosterhout. U kunt bij La Forchetta genieten van heerlijke Italiaanse gerechten bereid door echte Italiaanse koks.

"3-gangen menu van de dag" keuze uit vlees of vis € 42,-

Wenst u iets dat niet op de kaart staat of heeft u een allergie?
Laat het ons weten en wij denken met u mee.

Gangen

  • VINI ROSSI

    rode wijnen

    • € 31,50

      AGLIANICO DEL VULTURE 'GRICOS' 2017 GRIFALCO

      Aglianico. Basilicata 
      Stel, je bent een succesvol producent in de prestigieuze regio van Vino Nobile di Montepulciano in Toscane. En je wordt verliefd op de ruige, arme streek Basilicata en haar druif, de aglianico. Dan heb je een man als Fabrizio Piccin te pakken, die met de steun van ‘zijn’ Cecilia alles inpakt en het avontuur aangaat. Onze favoriet van Fabrizio is de Gricos met zijn subtiele florale tonen in de neus maar ook rood fruit, pruimen en specerijen. In de mond elegant maar wel met een stoer karakter.

    • € 29,50

      BARDOLINO 2018 MASSIMO RONCA

      Sommacampana, regio Veneto
      Duif Corvina, rondinella. Licht, fris en fruitig met een intens fruitige neus met ook wat aardse tonen. In de mond veel fruitsmaak en heerlijk fris en droog. 

    • € 36,50

      DOLCETTO D'ALBA 'PIANI NOCE' 2017 PARUSSO

      een uitbundig bloemige en fruitige neus. In de mond lekker sappig met een mooie balans tussen het fruit en de zachte tannines Dolcetto. Piemonte Marco Parusso is een ware artiest. Met veel ervaring maakt hij wijnen van ongekende kwaliteit, finesse en elegantie. De kelder is gevestigd tussen Castiglione Falletto en Monforte d'Alba, in het hart van het Barolo gebied. Parusso kent zijn terroir en weet precies hoe hij deze karakteristieke bodem tot expressie kan brengen in zijn wijnen. De elegantste wijn van Parusso is deze Dolcetto Piani Noce. 

    • € 37,50

      SICILIA 'PLUMBAGO' 2017 PLANETA

      Nero d’Avola. Sicilië
      Met een voorgeschiedenis in wijn van zeventien generaties is in 1995 het revolutionaire Siciliaanse familiebedrijf Planeta opgericht. Alessio, Francesca en Santi Planeta zijn verantwoordelijk voor de nieuwe Siciliaanse wijnbouw, dat op zes plaatsen op het eiland gevestigd is. Ulmo, waar de Plumbago vandaan komt, ligt aan de oevers van het Arancio meer in het Arabische dorpje Sambuca. De plumbago is verleidelijk met tonen van rijpe pruimen, rood fruit, zwarte bessen, cacao en zelfs Sachertorte. In de mond sappig, met veel fruit, mooi geïntegreerd hout en zachte tannines. 

    • € 38,50

      BARBERA D'ALBA 2017 ENZO BOGLIETTI

      Barbera. Piemonte
      ‘Prodottori di vino quasi per caso’. In 1991 zijn Enzo Boglietti en zijn broer Gianni ‘spontaan’ wijn gaan maken. Zeventien jaar later behoren ze tot de top van de boeren uit La Morra, waar ze zijn gevestigd. Echte barolisten, die vanzelfsprekend ook barbera en dolcetto maken. Een van de mooiste barbera’s is deze van Boglietti. Heel verleidelijk met zwoel en rijp rood en donker fruit, blauwe bloemen en sjiek hout. In de mond rond en zacht en heerlijk opwekkend door de verfijnde zuren in de afdronk. 

    • € 41,00

      VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO 2015 SUPERIORE DOC CORTEFORTE ZENATO

      Ripasso is een traditionele methode, waarbij gedurende de 2e fermentatie de most in contact wordt gebracht met de warme gedroogde druivenschillen van Amarone wijnen. Deze Valpolicella Classico Superiore is gemaakt van Corvina Veronese, Rondinella en Molinara. Het bouquet is rijk en complex met duidelijke tonen van kersen, pruimen, licht kruidig, leer en peper. De smaak is zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.

    • € 43,00

      VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE 'CAMPORENZO' 2016 MONTE DALL´ORA

      45% corvina, 30% corvinone, 20% rondinella, 5% dindarella en molinara. Veneto Monte dall’Ora – een verwijzing naar de wind ‘Ora’ die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen - ligt in San Pietro in Cariano. Dit is het westen van de Valpolicella, waar ze hun wijnen dan ook de titel classico mogen geven. Deze biologische Camporenzo heeft een neus met rijpe kersen, specerijen en iets vanille. In de mond heerlijk verteerbaar met rijp rood fruit, mooi ingetogen hout en een lange iets spicy afdronk.

    • € 45,00

      CHIANTI CLASSICO 2015 CASTELL'IN VILLA

      Sangiovese. Toscane
      Deze Chianti straalt net zoveel adellijke klasse uit als haar maker. Prinses La Coralia Pignatelli della Leoness kocht samen met haar man in 1968 Castell’in Villa in Castelnuovo Berardenga; een villa uit de twaalfde eeuw met 298 hectare landbouw grond.De wijnen kenmerken zich door concentratie, precisie en een bijzonder ouderingspotentieel. Eigenwijs als de prinses is, brengt zij haar wijnen dan ook tenminste twee jaar later op de markt dan de buren. Een dame die haar natuurlijke klasse weet over te brengen in haar wijn. Deze Classico heeft een pure, zuivere en elegante neus met tonen van gerijpt rood fruit en licht kruidig hout. In de mond subtiel, met een fijne balans tussen het fruit, het hout en de verfijnde zuren. 

    • € 50,00

      ROSSO DI MONTALCINO 2016 PIETROSO

      Sangiovese. Toscana
      Rood fruit en kersen in de geur, droog en lichte taninne met een aromatische afdronk. Zeer intens van smaak. 

    • € 62,50

      BRUNELLO DI MONTALCINO 2013 LA SERENA

      Sangiovese. Toscane
      De Brunello di Montalcino van La Serena wordt wereldwijd geprezen om zijn hoge kwaliteit. La Rasa, eigendom van de familie Mantengoli’s sinds 1933, is het familielandgoed. ‘Op z'n bordeaux’s’ wordt door het Brunello Consortium gekeken naar de namen van de landhuizen. De meeste producenten kiezen echter voor hun eigen naam als handelsnaam. Licht verwarrend, want La Rasa is dus het huis van et bedrijf La Serena dat wordt gerund door de tweeling Mantengoli. Door de 24 maanden rijping op eiken houten vaten heeft deze Brunello een complexe en uitgesproken neus met rood en donker fruit, specerijen en pure chocolade. In de mond krachtig met veel mooie rijpe tannines, zwoel fruit en kruidig hout. Zeer lange afdronk.

    • € 69,00

      AMARONE della Valpolicella 2015 DOCG Zenato

      Met een volle en geconcentreerde smaak is het zeker de amarone! aan de neus hinten van rijp rood fruit zoals bosbessen en kersen. In de mond een volle en geconcentreerde smaak van gerijpt rood fruit, vanilletonen en indrukken van drop, leer en chocolade met een intens lange afdronk.

    • € 75,00

      AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO 2010 MONTE DALL´ORA

      50% corvina, 20% corvinone, 20% rondinella, 10% dindarella en molinara. veneto monte dall’ora – een verwijzing naar de wind ‘ora’ die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen - ligt in san pietro in cariano. Dit is het westen van de valpolicella, waar ze hun wijnen dan ook de titel classico mogen geven.Deze beroemde wijn wordt gemaakt van 4 maanden gedroogde druifjes, de krentjes worden vervolgens in februari geperst en vergist waarna de wijn 3 jaar op grote foeders en daarna nog een jaar op fles rijpt. duurt allemaal even maar dan krijg je een fantastische wijn met een intense neus met tonen van (over)rijpe pruimen, rozijnen, zwarte bessen, specerijen, en mooi verweven hout. In de mond zeer krachtig maar wel verteerbaar. heerlijk sappig (over)rijp fruit mooi in balans met het hout en een zachte lange afdronk

    • € 85,00

      BAROLO MARIONDINO 2015 PARUSSO

      Nebbiolo. Piemonte
      Een van de meest befaamde wijnen uit Italië komt uit een van de mooiste gebieden van Italië; Piemonte. Marco Parusso is een ware artiest. Met veel ervaring maakt hij wijnen van ongekende kwaliteit, finesse en elegantie. De kelder is gevestigd tussen Castiglione Falletto en Monforte d'Alba, in het hart van het Barolo gebied. Parusso kent zijn terroir en weet precies hoe hij deze karakteristieke bodem tot expressie kan brengen in zijn wijnen. De Barolo van Parusso, natuurlijk gemaakt van de ster uit Piemonte de nebbiolo druif,  blinkt uit in verleiding en complexiteit met tonen van rijp fruit, cederhout, specerijen en een pietsje teer. In de mond krachtig maar verteerbaar met tonen van gedroogd fruit, sjiek hout, mooie zuren en een oneindige zachte afdronk. 

    • € 95,00

      BARBARESCO VANOTU 2013 PARUSSO

      Nebbiolo, Piemonte 
      De wijn voor kenners van de Piemonte, droog met een intrigerende neus met rijpe frambozen en kersen, specerijen, rozen en vanille. In de mond zeer intens met veel fruit, stoer hout, goed sap en een lange kruidige afdronk. Zeer rijk en complex. 

    • € 115,00

      DOC AMARONE DELLA VALPOLICELLA CL.STROPA 2011

      Veneto 50%corvina, 20% corvinone, 20% rondinella, 10% dindarella en molinara. Monte dall'ora - een verwijzing naa de wins 'ora' die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen  ligt in san pietro in cariano. Dit is het westen van de valpolicella, waar ze hun wijnen dan ook de titel classico mogen geven. Deze beroemde wijn wordt gemaakt van 4 maanden gedroogde druifjes, de krentjes worden vervolgens in februari geperst en vergist waarna de wijn 3 jaar op grote foeders en daarna nog een jaar op fles rijpt. Het duurt allemaal even maar dan krijg je een fantastische wijn met een intense neus met tonen van (over) rijpe pruimen, rozijnen, zwarte bessen, specerijen, en mooi verweven hout. In de mond zeer krachtig maar wel verteerbaar en heerlijk sappig (over) rijp fruit mooi in balans met het hout en een zachte lange afdronk. Jaargang 2011 was een van de mooiste (wijnjaren) voor deze deze Amarone. 

  • VINI BIANCHI

    witte wijnen

    • € 43,50

      ALTO ADIGE PINOT GRIGIO 'PUITEN' 2017 COLTERENZIO

      Pinot grigio. Alto-Adige
      We kennen Alto Adige (Süd Tirol)  vooral van onze wintersportvakanties maar het is ook voor wijnbouw een perfect gebied. Veel zon en warmte in de zomer maar koele nachten door de hoge ligging. Ideaal voor het maken van prachtige wijnen. Zoals deze Pinot Grigio; boordevol meloen en perzik maar ook citrusfruit en zelfs iets kardemom. In de mond rond maar elegant met zwoel fruit en een sappige afdronk.

    • € 31,00

      GAVI DI GAVI 2018 NICOLA BERGAGLIO

      Cortese. Piemonte
      Gavi del Comune di Gavi in Piemonte is een van de beroemdste witte wijnen van Italië. Nicola Bergaglio is actief sinds 1977 en alle wijnen rijpen op roestvrijstaal en blinken uit in zuiverheid, mineraliteit, elegantie en lengte. De Gavi, gemaakt van de inheemse cortese druif, heeft een verfijnde neus met tonen rijp wit fruit en citrus. In de mond rond met een mooie balans tussen het fruit en spannende zuren.

    • € 35,00

      ROERO ARNEIS GIACOMO BARBERO

      Valmaggiore, Piemonte 
      100% Arneisdruif uit Vezza d,Alba regio Valmaggiore. Droog, verfijnd en elegant, de wijn toont lichtgeel met groene tonen. In de neus primaire geuren van de zanderige grond, licht mineralig met rijp wit fruit. In de mond een en al frisheid met een aanhoudende kruidige smaak, mineraliteit wit fruit en witte bloemen. Een heerlijk zuiver glas witte wijn waar bij de eerste slok de dag opnieuw begint. 
       

    • € 37,50

      VERDICCHIO DEI CASTELLI DI JESI 2018 ANDREA FELICI

      Verdicchio. Marche
      Al sinds de veertiende eeuw wordt er in de omgeving van Jesi wijn geproduceerd van de verdicchio druif. Andrea Felici ligt tussen Apiro en Cupramontana, in het hart van de Verdicchio velden en wordt gerund door de jonge goedlachse boer Leopardo -of gewoon Leo- en zijn vader Andrea. Een echte verdicchio met een verleidelijke neus met veel wit fruit, peer, citrus, iets salmiak en een tikje ziltig. In de mond zeer verteerbaar met fijn rijp fruit, krokante zuren en een mineralige afdronk met een klein amandelbittertje. 

    • € 38,00

      LUGANA SANTA CRISTINA 2018 DOC ZENATO

      Gemaakt van 100% Trebbiano. Aan de neus een veelzijdige geur, fris en tropisch fruit. Zeer geschikt bij visgerechten. Azienda Vinicole Zenato, gelegen in San Benedetto di Lugana, 25 kilometer ten westen van Verona. De wijngaarden liggen in de buurt van het Gardameer.

    • € 39,50

      SICILIA 'ALASTRO' 2017 PLANETA

      70% Grecanico, 15% Grillo, 15% Sauvignon Blanc. Sicilië
      Met een voorgeschiedenis in wijn van zeventien generaties is in 1995 het revolutionaire Siciliaanse familiebedrijf Planeta opgericht. Alessio, Francesca en Santi Planeta zijn verantwoordelijk voor de nieuwe Siciliaanse wijnbouw, dat op zes plaatsen op het eiland gevestigd is. Ulmo, waar de Alastro vandaan komt,  ligt aan de oevers van het Arancio meer in het Arabische dorpje Sambuca. Een heerlijke wijn met een aromatische florale neus met ook tonen van meloen, witte perzik en zelfs merengue. In de mond zacht en rond en opmerkelijk fris. Fijne florale afdronk.

    • € 42,00

      GRECO DI TUFO 2018 LE ORMERE

      Greco di Tufo. Campanië
      Deze mini producent maakt sinds 2011 een geweldige complexe wijn van de wijngaard Le Ormere. Le Ormere ligt bij Irpinia, die binnen de DOCG Greco di Tufo valt, ligt op 450 meter hoogte, met een expositie op het oostzuidoosten en een bodem van kalk en klei. De geur is intens, verleidelijk en complex, met tonen van honing, citrus en mineralen. In de mond is hij breed, maar ook elegant, spannend en fris, met een geweldige balans en harmonie.

    • € 45,00

      SOAVE CLASSICO MONTE CARBONARE 2017 SUAVIA

      Monte Carbonare in de regio Veneto
      100% Garganega druif 
      Verfijnd en elegant, met een verleidelijke neus met tonen van bijna tropich fruit maar ook rokerig turf. In de mond sappig met een mooie balans tussen kruidig fruit en verfijnde zuren. Typisch blanke amandel bittertje in de afdronk. 

    • € 52,50

      BIANCO VERONESE 'LE RIVE' 2016 SUAVIA

      Garganega. Veneto
      De naam Suavia is een verwijzing naar een Germaanse stam met de naam Suavi, die zich in het dorpskasteel huisvestte na de val van het Romeinse Rijk. Suavia werd later Soave, de huidige naam van het dorp waar de twee inheemse druifsoorten garganega en trebbiano di Soave al eeuwenlang de omliggende heuvels sieren. Hoogtes van 300 meter en een vulkanische bodem resulteren in wijnen met structuur, karakter en de potentie voor het spannendste wit van Italië. De Le Rive wordt gemaakt van iets later geoogste druifjes en gedeeltelijk op hout vergist en gerijpt en is een zeer gastronomische wijn met tonen van steenfruit en gekonfijte sinaasappelschil, specerijen en wat salmiak. In de mond zwoel maar toch fris door de verfijnde zuren. Zeer lange mineralige afdronk.

    • € 59,50

      ALTO ADIGE CHARDONNAY 'LAFÓA' 2017 COLTERENZIO

      Chardonnay. Alto-Adige Topcuvee van de beroemde producent Colterenzio uit
      Alto Adige gemaakt van het beste wijngaard; 'Lafóa’. Een zeer complexe en imposante wijn die menig Bourgogne zal doen blozen. De tien maanden rijping op hout zorgen voor een waanzinnige wijn met een intense neus met rijp steenfruit, ananas, romig en notig. In de mond veel power met rijp fruit, sjiek hout en een lange romige afdronk. Speciale aandacht voor het etiket! 

    • € 59,50

      'LAFÒA' ALTO ADIGE GEWÜRTZTRAMINER 2017

      Gewürztraminer, een heel intents aromatisch en bloemig boeket met tonen van honing, gember en lychees, maar droog door een levendige en stevige zuurgraad. Deze wijn is robuust en zijdeachtig met een complex aroma van rozenblaadjes, nootmuskaat, kaneel, rijpe sinaasappelen en citroenmelisse. Een elegante en uitgebalanceerde topwijn. 

  • VINI SCINTILLANTI

    Mousserende wijnen

    • € 30,00

      Prosecco Belstar

      Glera. Veneto
      De familie Bisol is meester in het produceren van prosecco. De broers behoren tot de beste producenten in Italië. Maar ze hebben dan ook ervaring. Al sinds de zestiende eeuw woont de Bisol familie in de streek van prosecco. Iedereen weet dat Prosecco de meest verleidelijke mousserende wijn is, de Belstar is daar een prachtig voorbeeld van. Delicate neus met tonen van witte bloesem, citrus en wit fruit. Ook in de mond elegant van stijl met subtiel fruit en een licht bloemige afdronk met een heel klein zoetje.

    • € 35,00

      Belstar Rosato

      Merlot, pinot nero, sauvignon. Veneto
      De familie Bisol is meester in het produceren van prosecco. De broers behoren tot de beste producenten in Italië. Maar ze hebben dan ook ervaring. Al sinds de zestiende eeuw woont de Bisol familie in de streek van prosecco. Deze verleidelijke mousserende rosé komt uit de omgeving van Veneto en wordt op dezelfde manier gemaakt als de bekende Prosecco. De wijn heeft een hele fijne mouse, is iets floraal in de neus en smaakt in de mond naar rood fruit. 

  • Lyke K.
    
    
  • Remco B.
    
    
  • Fleur B.
    
    
  • Ad T.
    
    
  • Margreet K.
    
    
  • Leuk en knus restaurant met een fijne sfeer. Onthaal was zeer vriendelijk, net als de bediening. Kwaliteit van het eten was super. We hebben heerlijk gegeten en zullen hier graag nog eens terugkomen!

  • Heerlijk a la carte gegeten in een leuk en sfeervol restaurant. Geen doorsnee Italiaans restaurant (pasta/pizza) maar veel keuze op het menu met allemaal verse producten. Zeer vriendelijke eigenaresse en bediening. Aanrader!

  • La Forchetta is een geweldig restaurant in alle opzichten Zij verzorgen. een echte Italiaanse culinaire beleving in hartje Oosterhout. Een echte aanrader!

  • Optimale gelegenheid om heerkijk te dineren in een prettige omgeving en uitstekende bediening!

  • Leuke bediening, lekker eten, gezellige omgeving.